ماهان شبکه ایرانیان

مدیریت خشم: ۱۰ توصیه برای فرو نشاندن عصبانیت

شما هم وقتی کسی در ترافیک جلوی شما می‌پیچد عصبانی می‌شوید؟ یا اینکه وقتی فرزند شما با شما همکاری نمی‌کند خونتان به جوش می‌آید؟ عصبانیت امری طبیعی بوده و حتی رفتاری از روی سلامت است؛ اما کنترل آن به شیوه‌ای صحیح بسیار مهم است. خشونت کنترل نشده می‌تواند برای سلامت و روابط شما مضر باشد.

شما هم وقتی کسی در ترافیک جلوی شما می‌پیچد عصبانی می‌شوید؟ یا اینکه وقتی فرزند شما با شما همکاری نمی‌کند خونتان به جوش می‌آید؟ عصبانیت امری طبیعی بوده و حتی رفتاری از روی سلامت است؛ اما کنترل آن به شیوه‌ای صحیح بسیار مهم است. خشونت کنترل نشده می‌تواند برای سلامت و روابط شما مضر باشد.

آماده برای کنترل خشم خود هستید؟ با بنیتا همراه شوید تا 10 توصیه برای مدیریت آن را بررسی کنید.

1. قبل از صحبت کردن فکر کنید

در شرایط بحرانی گفتن چیزی که بعدها موجب پشیمانی شود آسان است. چند لحظه برای جمع‌کردن افکار خود پیش از سخن گفتن زمان صرف کنید. به‌علاوه اجازه دهید دیگران نیز در این وضعیت حضور داشته و دخالت کنند.

2. زمانی که آرام شدید ناراحتی خود را ابراز کنید

به‌محض اینکه توانستید به‌درستی فکر کنید، ناراحتی خود را به شکلی جدی اما نه صورت تهاجمی اعلام کنید. نگرانی‌ها و نیازهای خود را به‌طور شفاف و مستقیم و بدون رنجش دیگران بیان کنید.

کنترل خشم

3. کمی ورزش کنید

فعالیت فیزیکی می‌تواند به کاهش استرس که موجب عصبانیت شما می‌شود کمک کند. اگر احساس می‌کنید که عصبانیت شما در حال فوران است، به یک پیاده‌روی کوتاه رفته و اندکی زمان برای انجام فعالیت‌های فیزیکی لذت‌بخش صرف کنید.

4. اندکی از وقت خود را به استراحت اختصاص دهید

استراحت کردن فقط برای کودکان نیست. به خود وقفه‌های کوچک استراحت در ساعات پراسترس اختصاص دهید. گذراندن لحظات آرام به شما برای آمادگی بهتر برای مقابله با موارد ناراحت‌کننده کمک می‌کند.

اهمیت ورزش در مدیریت خشم

5. راه‌حل‌های ممکن را شناسایی کنید

به‌جای تمرکز بر چیزی که شما را عصبانی می‌کند، بر روی راه‌های مقابله با آن کار کنید. آیا اتاق کثیف فرزندتان شما را دیوانه می‌کند؟ درب اتاق او را ببندید. آیا شریک زندگی‌تان هر شب برای صرف شام دیر می‌رسد؟ زمانی دیگری را برای صرف شام برنامه‌ریزی کنید. به خودتان یادآوری کنید که عصبانیت هیچ‌چیز را درست نکرده و حتی ممکن است اوضاع را خراب‌تر کند.

6. از عبارات «من دار» استفاده کنید

به‌منظور جلوگیری از انتقاد و مقصر دانستن کسی، که تنها می‌تواند سبب افزایش درگیری شود، از عبارات «من دار» برای تشریح مشکل استفاده کنید. برای مثال بگویید: «من ناراحت هستم که تو میز را بدون پیشنهاد کمک برای جمع‌کردن ظرف‌ها ترک کردی.» به‌جای اینکه بگویید: «تو هرگز در کارهای خانه کمک نمی‌کنی.»

7. کینه‌توز نباشید

بخشش یک ابزار قدرتمند است. اگر اجازه دهید تا عصبانیت و سایر احساسات منفی دیگر بر احساسات مثبت شما غلبه کنند، ممکن است خود را غرق در دریایی از تلخ‌کامی‌ها و یا حسی بی‌عدالتی بیابید؛ اما اگر بتوانید کسی که شما را ناراحت کرده است را ببخشید، ممکن است از این وضعیت درس بگیرید. اینکه انتظار داشته باشیم هر فردی در تمامی لحظات دقیقاً مطابق میل ما رفتار کند غیر معقولانه است.

کنار گذاشتن کینه توزی برای کنترل خشم

8. به‌منظور کاهش تنش از جملات خنده‌دار استفاده کنیم

شوخی می‌تواند به کاهش تنش کمک کند. استفاده از طنز می‌تواند به شما در مواجهه با چیزی که شما را عصبانی می‌کند و یا احتمالاً هر انتظار غیرعقلانی که شما از انجام شدن یک وظیفه دارید، کمک کند. بااین‌حال طعنه و کنایه می‌تواند موجب آزردگی و بدتر شدن اوضاع شود.

9. مهارت‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید

زمانی که به‌شدت عصبانی هستید، مهارت‌های تمدد اعصاب را به کار برید. نفس‌های عمیق کشیده، یک صحنه آرامش‌بخش را تصور کرده و عبارات و کلمات آرام‌کننده نظیر «آرام باش» را تکرار کنید. به‌علاوه می‌توانید به موسیقی‌های آرام نظیر موسیقی‌های مخصوص ورزش یوگا گوش کنید.

10. بدانید چه زمانی نیاز به کمک دارید

آموختن چگونگی کنترل عصبانیت برای هر فردی یک چالش است. اگر احساس می‌کنید که قادر به کنترل عصبانیت خود نبوده و موجب بروز ناراحتی در میان اطرافیان خود می‌شوید، از فردی دیگر کمک بگیرید.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان